Leírás

TIG (AC/DC) HEGESZTÉS

MMA HEGESZTÉS

ANTI-STICK TECHNOLÓGIA

TELJESEN ÁLLÍTHATÓ IMPULZUS TIG GÉP

Az INV185PACDC TIG hegesztőgép egyesíti a TIG és az MMA hegesztés összes funkcióját. Az ebben az árkategóriában található többi TIG géppel ellentétben teljesen szabályozható impulzushegesztési üzemmóddal rendelkezik.

Lehetővé teszi a hegesztő számára, hogy számos fémet, például acélt, rozsdamentes acélt, alumíniumot, magnéziumot, alumíniumötvözeteket, titániumot és rezet hegeszthessen. 32 bites mikroprocesszorral van felszerelve, amely a lehető legjobb hegesztési eredmények elérése érdekében teljes körű beállítási lehetőséget biztosít.

Az INV185PACDC TIG hegesztőgép támogatja az egyenáramú és az AC hegesztést. Az egyenáramú hegesztést valamennyi acél, rozsdamentes acél, speciális fémek és ötvözeteik, a váltakozó áramú hegesztést pedig alumínium, magnézium és ötvözeteik esetében alkalmazzák.

Az INV185PACDC TIG hegesztőgép minden hegesztőnek és minden professzionális vagy otthoni műhelynek megfelel, jellemzőinek és beállíthatóságának köszönhetően.

 

A TIG-hegesztéshez a következő beállítások állnak rendelkezésre:

 • 2T vagy 4T üzemmód. A kettő közötti választás a hegesztő szokása szerint történik. A 2T üzemmód könnyebben használható, míg a 4T üzemmód a tapasztaltabb hegesztők számára készült. A 2T üzemmódban a hegesztés kezdetén megnyomja a fáklyagombot, és a végén elengedi. 4T üzemmódban a hegesztőgépen beállított paramétereknek megfelelően a hegesztőáram megváltoztatásához a fáklya gombot kell megnyomni
 • Nagyfrekvenciás (HF) vagy érintéses gyújtás. A legtöbb esetben HF gyújtást használnak, ritkán az érintéses gyújtást. De mindkettő rendelkezésre áll, és a hegesztő a vezérlőpanelen állítja be a kívánt gyújtási módot
 • AC (váltakozó áram) vagy DC (egyenáram) a fent leírtak szerint
 • Váltás a TIG impulzus hegesztés és a hagyományos TIG hegesztés között
 • Előfújó gáz. Beállíthatja azt az időt másodpercben, amely az égőkapcsoló megnyomásakor az ív begyújtásáig eltelik. Ez biztosítja, hogy az ív a gyújtáskor már a védőgáz atmoszférájában van.
 • Indítási áram – az indítási áramerősség beállítása
 • Kezdeti áramemelkedés – lehet 0, azaz a gép közvetlenül a beállított hegesztési áramnál gyújtja be az ívet. Ha a beállított kezdeti áram kisebb, mint a hegesztési áram, az emelkedési idő másodpercben állítható be. Ebben az esetben a fáklya bekapcsolásakor az ív a kezdeti áramnál gyullad be, majd a beállított idő alatt lineárisan növekszik, amíg el nem éri a beállított hegesztési áramot.
 • AC frekvencia (csak AC üzemmódban aktív) – beállíthatja a váltakozó áramú hegesztési áram frekvenciáját
 • AC tisztító hatás (csak AC üzemmódban aktív) – a negatív polaritás százalékos arányának beállítása a pozitív polaritáshoz képest. Ez egy nagyon fontos beállítás alumínium hegesztésekor. A szennyeződés és az ötvözet szerint van beállítva
 • Impulzus – az összes impulzushegesztési paraméter beállítható – felső áram, a felső áram százalékos aránya alsó áramként. Beállíthatjuk a pulzáló frekvenciát és a felső áram időtartamának százalékos arányát az alsó áramhoz képest.
 • A végső csökkenés az áramlásban – a kezdeti növekedés ellenkezője
 • Végső áram – ha a végső áramesés be van állítva, akkor a végső áram az, amelynél az ív kialszik. A 4T üzemmódban az égőgombok kombinációjával is lehetséges.
 • A füstgáz, gyakran végső gáznak is nevezik – beállítja, hogy az ív kialvása után mennyi ideig füstöljön még a gáz.
 • A beállított hegesztési paraméterek tárolására 9 memóriahely áll rendelkezésre.

A következő beállítások állnak rendelkezésre a burkolt elektróda hegesztéshez:

 • A hegesztési áram beállítása
 • ARC-erő %-ban

A INV185PACDC TIG-forrasztáshoz is használható. Ez egy olyan eljárás, ahol csak a töltőanyagot (általában bronz vagy sárgaréz) olvasztják meg a fémek egyesítésekor, míg a hegesztett fém nem olvad meg. A keményforrasztás során szilárd kémiai kötés jön létre a töltőanyag és a hegesztett alkatrész között, amely gyakran a hegesztéshez hasonlítható.

Az INV185PACDC TIG-hegesztőgép kis súlyának köszönhetően könnyen szállítható. Vállpánttal is fel van szerelve, így használható lépcsőn is.

Megfelelő:

✔ TIG (AC/DC) hegesztéshez
✔ MMA hegesztés (bevonatos elektródával 3,2 mm-ig)

Funkciók:

✔ Teljesen digitális
✔ Állítható kezdő- és végáram
✔ Állítható impulzus üzemmód
✔ Állítható kezdő- és véggáz
✔ DC és AC hegesztési áram
✔ ARC erő – megakadályozza a fröccsenést és stabil ívet tesz lehetővé
✔ Anti-stick – a hegesztő armatúra automatikusan kikapcsol, ha az elektróda beragad
✔ Forró indítás

Műszaki jellemzők:

✔ Csatlakoztatási feszültség: 230V/50Hz 1 ph. +/-15%
✔ Bemeneti áram: min. 16A (22A)
✔ TIG DC hegesztési áramkör: 5-160A
✔ TIG AC hegesztési áramkör: 20-180A
✔ MMA hegesztési áramkör: 10-125A
✔ TIG DC terhelési tényező: 160A-25%, 100A-60%, 80A-100%,
✔ TIG AC terhelési tényező: 180A-25%, 115A-60%, 90A-100%,
✔ MMA terhelési tényező: 125A-30%, 90A-60%, 70A-100%,
✔ Üresjárati feszültség: 70V
✔ Felfúvás, lefújás: állítható
✔ Impulzusfrekvencia: 0,5-250Hz
✔ Impulzusszélesség: 10-90%
✔ AC frekvencia: 20-100Hz
✔ Kezdő és végáram: állítható
✔ Szigetelési osztály: F
✔ Erőltetett ventilátoros hűtés
✔ Védelmi osztály: IP21S
✔ Méretek: 430×180×320mm
✔ Súly: kb. 15 kg

Szállítási tartomány:

✔INV185PACDC TIG hegesztőgép
✔ 3m hegesztőkábel elektródatartóval
✔ Kábel fogóval – 3m
✔ WP26 égő – 4m