Leírás

TIG (AC/DC) HEGESZTÉS

MMA HEGESZTÉS

32 BITES MIKROPROCESSZORRAL

315 A

PROFESSZIONÁLIS HEGESZTŐGÉP PROTIG315ACDC:

Az Ipotools PROTIG315ACDC professzionális hegesztőgép, amely egyesíti a TIG és az MMA hegesztés összes funkcióját. Lehetővé teszi a hegesztő számára, hogy a fémek széles skáláját, például acélt, rozsdamentes acélt, alumíniumot, magnéziumot, alumíniumötvözeteket, titániumot és rezet hegeszthessen. 32 bites mikroprocesszorral van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy a legjobb hegesztési eredmények elérése érdekében teljes körű beállításokkal rendelkezzen.

Lehetővé teszi az egyenáramú vagy váltakozó áramú hegesztést. Az alumínium, a magnézium és ötvözeteik hegesztéséhez váltakozó áramra van szükség. A DC minden acél, rozsdamentes acél, speciális fémek és ötvözeteik hegesztésére használható.

A PROTIG315ACDC hegesztőgép minden hegesztő és minden professzionális vagy otthoni műhely számára alkalmas, jellemzőinek és beállíthatóságának köszönhetően.

 

A TIG-hegesztéshez a következő beállítások állnak rendelkezésre:

 • 2T vagy 4T üzemmód. A kettő közötti választás a hegesztő szokása szerint történik. A 2T üzemmód könnyebben használható, míg a 4T üzemmód a tapasztaltabb hegesztők számára készült. A 2T üzemmódban a hegesztés kezdetén megnyomja a fáklyagombot, és a végén elengedi. 4T üzemmódban a hegesztőgépen beállított paramétereknek megfelelően a hegesztőáram megváltoztatásához a fáklya gombot kell megnyomni
 • Nagyfrekvenciás (HF) vagy érintéses gyújtás. A legtöbb esetben HF gyújtást használnak, ritkán az érintéses gyújtást. De mindkettő rendelkezésre áll, és a hegesztő a vezérlőpanelen állítja be a kívánt gyújtási módot
 • AC (váltakozó áram) vagy DC (egyenáram) a fent leírtak szerint
 • Váltás a TIG impulzus hegesztés és a hagyományos TIG hegesztés között
 • Előfújó gáz. Beállíthatja azt az időt másodpercben, amely az égőkapcsoló megnyomásakor az ív begyújtásáig eltelik. Ez biztosítja, hogy az ív a gyújtáskor már a védőgáz atmoszférájában van.
 • Indítási áram – az indítási áramerősség beállítása
 • Kezdeti áramemelkedés – lehet 0, azaz a gép közvetlenül a beállított hegesztési áramnál gyújtja be az ívet. Ha a beállított kezdeti áram kisebb, mint a hegesztési áram, az emelkedési idő másodpercben állítható be. Ebben az esetben a fáklya bekapcsolásakor az ív a kezdeti áramnál gyullad be, majd a beállított idő alatt lineárisan növekszik, amíg el nem éri a beállított hegesztési áramot.
 • AC frekvencia (csak AC üzemmódban aktív) – beállíthatja a váltakozó áramú hegesztési áram frekvenciáját
 • AC tisztító hatás (csak AC üzemmódban aktív) – a negatív polaritás százalékos arányának beállítása a pozitív polaritáshoz képest. Ez egy nagyon fontos beállítás alumínium hegesztésekor. A szennyeződés és az ötvözet szerint van beállítva
 • Impulzus – az összes impulzushegesztési paraméter beállítható – felső áram, a felső áram százalékos aránya alsó áramként. Beállíthatjuk a pulzáló frekvenciát és a felső áram időtartamának százalékos arányát az alsó áramhoz képest.
 • A végső csökkenés az áramlásban – a kezdeti növekedés ellenkezője
 • Végső áram – ha a végső áramesés be van állítva, akkor a végső áram az, amelynél az ív kialszik. A 4T üzemmódban az égőgombok kombinációjával is lehetséges.
 • A füstgáz, gyakran végső gáznak is nevezik – beállítja, hogy az ív kialvása után mennyi ideig füstöljön még a gáz.
 • A beállított hegesztési paraméterek tárolására 10 memóriahely áll rendelkezésre.

A következő beállítások állnak rendelkezésre a burkolt elektróda hegesztéshez:

 • A hegesztési áram beállítása<
 • ARC-erő %-ban

A PROTIG315ACDC TIG-forrasztáshoz is használható. Ez egy olyan eljárás, ahol csak a töltőanyagot (általában bronz vagy sárgaréz) olvasztják meg a fémek egyesítésekor, míg a hegesztett fém nem olvad meg. A keményforrasztás során szilárd kémiai kötés jön létre a töltőanyag és a hegesztett alkatrész között, amely gyakran a hegesztéshez hasonlítható.

A PROTIG315ACDC hegesztőgép a hegesztés során a hegesztőáram szabályozására szolgáló lábpedállal vagy a hegesztőáram szabályozására alkalmas TIG-pisztollyal is működtethető.

Alkalmas:

✔ TIG (AC/DC) hegesztés
✔ MMA hegesztés ( burkolt elektródával)

Funkciók:

✔ Állítható kezdő- és végáram
✔ Állítható impulzus üzemmód
✔ Állítható kezdő- és véggázszabályzó
✔ DC és AC hegesztési áram
✔ ARC erő – megakadályozza a fröccsenést és stabil ívet tesz lehetővé
✔ Anti-stick – a hegesztő armatúra automatikusan kikapcsol, ha az elektróda beragad
✔ Forró indítás

Műszaki jellemzők:

✔ Csatlakozási feszültség: 3x 380V/50Hz 1 ph. +/-15%
✔ Bemeneti áram: min. 16A (22A)
✔ TIG DC hegesztési áramkör: 20-315A
✔ TIG AC hegesztési áramkör: 20-315A
✔ MMA hegesztési áramkör: 10-250A
✔ AC TIG terhelési tényező: 315A-60%
✔ DC TIG terhelési tényező: 315A-60%
✔ MMA terhelési tényező: 250A-60%
✔ Üresjárati feszültség: 70V
✔ Felfúvás, lefújás: állítható
✔ Impulzusfrekvencia: 0,5-250Hz
✔ Impulzusszélesség: 10-90%
✔ AC frekvencia: 20-100Hz
✔ Kezdő és végáram: állítható
✔ Erőltetett hűtőventilátor
✔ Védelmi osztály: IP21S
✔ Méretek: 64×43×52 cm
✔ Súly: kb. 30 kg

Szállítási tartomány:

✔ PROTIG315ACDC hegesztőgép
✔ 3m hegesztőkábel elektródatartóva
✔ Kábel fogóval – 3m
✔ 4m cső WP26 WIG fáklyával – Vízhűtés szükséges

Vízhűtés is választható —> Kattintson IDE